Hoe werkt internet snelheid precies en hoe meet je het?

Heeft internet snelheid verwarren u? Heeft u uw hoofd krabben wanneer je de woorden megabits, bandbreedte of latentie horen?

Maak je geen zorgen, je bent niet alleen.

Veel mensen zijn verward met internet snelheid. Ze weten niet wat internet snelheid is, hoe het werkt en waarom ze extra moeten betalen voor meer van. Maar het is de internet service providers grootste selling point, dus snelheid belangrijk moeten zijn … toch?

Dat laat ik aan jou te beantwoorden. Om u te helpen, hoewel, dit artikel zal de volgende vragen:

Wat is internet snelheid?
Hoe werkt internet snelheid werkt?
Wat is kbps, mbps, Mbps en Gbps?
Wat is het verschil tussen upload- en downloadsnelheden?
Wat beïnvloedt mijn internet snelheid?
Laten we beginnen.

Wil je de snelste internet snelheid tegen een betaalbare prijs? Vind de beste provider op basis van uw behoeften:

Gaming (klik hier)
Family (klik hier)
Studenten (klik hier)
Elke pagina wordt geopend in een nieuwe ramen, zodat u kunt uitlezen deze handleiding.

Wat is Internet Speed?

Internet snelheid is het aantal ze je geven (5 Mbps, bijvoorbeeld), heeft niets te maken met hoe snel je internet werkt. Het is niet zoals een auto of motor, waar u kunt meten hoe snel het gaat in mijl per uur (mph).

In plaats daarvan, internet snelheid is uw (toegewezen) bandbreedte. Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die kan worden verzonden naar u, meestal gemeten in seconden. Bijvoorbeeld, 5 Mbps betekenen dat je kunt krijgen tot 5 megabit data per seconde.

Hoe werkt bandbreedte werken?

De beste manier om uit te leggen (en te begrijpen) hoe bandbreedte (en uw internet snelheid) werkt, is door het gebruik van een analogie.

Denk aan bandbreedte als een snelweg. Alle auto’s (data) reizen met dezelfde snelheid, dus om meer gegevens te krijgen van het internet naar uw computer sneller, de snelweg moet breder zijn.

Met andere woorden, laten we zeggen 1 Mbps is het equivalent van een 1 lane snelweg. En laten we zeggen dat je probeert te downloaden van een beeld, dat is 5 Mb groot. Dus als je een bandbreedte van 1 Mbps (1 baans snelweg) had het zou duren ongeveer 5 seconden het beeld niet downloaden.

Laten we nu eens zeggen dat je een 5 Mbps (bandbreedte) verbinding of een 5 baans snelweg. Hoe snel zult u uw afbeelding te ontvangen? 1 seconde.