Sommige mensen verdienen het ook niet om de loterij te winnen

Het boek over loterijen en hoe je de loterij wint en nog ongelukkig kunt worden

Loten kopen kan natuurlijk leuk zijn, mijn favoriete loterij is de staatsloterij. Maar ik heb er ook over gelezen. De boeken die tot nu toe in de posts van deze week zijn opgenomen, kunnen je een beetje ongemakkelijk doen voelen, maar het is een soort van comfortabele scariness die ze bieden. De titel van vandaag is precies het tegenovergestelde. Shirley Jackson is een meester in het macabere en haar korte verhaal “The Lottery” is nog steeds verontrustend vele jaren nadat ik het heb gelezen (waarschijnlijk in de 8e of 9e klas). Als ik aan het verhaal denk, krijg ik rillingen over mijn rug en voel ik me een beetje misselijk. Zeker ik me bedenk dat ik gisteren nog loten van de staatsloterij gekocht heb.

Jacksons werk over loterijen is verontrustend

Wat Jackson’s werk verontrustend, maar ook overtuigend maakt, is haar vermogen om snel en gemakkelijk te bewegen van een aangename scène van huiselijke of gemeenschapszegenigheid naar regelrechte gruwel. Haar werk onderzoekt het duistere hart dat Jackson leugens lijkt te voelen in het centrum van onze meest gekoesterde instellingen: familie, gemeenschap, liefde. Dit zijn angstaanjagende verhalen, vooral omdat ze meestal worden bevolkt door mensen die niet te veel verschillen van jou en mij. De gruwel van de verhalen wordt soms gezuurd door een donkere streng van humor, maar niet te veel. Dit zijn fascinerend grimmige verkenningen van de menselijke psyche.

Ik vond het boek the lottery veruit het beste

Terwijl “The Lottery” het verhaal is dat ik het meest chillen vind in deze verzameling, en degene die opschudding veroorzaakte toen het voor het eerst werd gepubliceerd in de New Yorker in 1948, zijn er andere verhalen even verontrustend. “The Demon Lover,” “The Witch” en “Trial by Combat” laten je allemaal afvragen wat er echt aan de hand is in de levens van de personages.

Dit zijn geen verhalen waar ik vaak op terugkom, maar soms, wanneer je in de stemming bent om te worden ontroost, is Shirley Jackson gewoon de schrijver om het te doen. Ik heb trouwens niets gewonnen door loten te kopen, ofja een chocoladereep voor de troost dan. Wil je nog loten kopen dan kun je op www.loten-kopen.com alles makkelijk vergelijken.