Een van mijn nieuwe hobby’s. VR, fotograferen en draaien maar

Ok, nu even geen boeken maar een andere mooie hobby die ik gevonden heb

Digitale camera’s maken prachtige rechthoekig gevormde foto’s en video’s. Het is niet verrassend dat de meeste mensen meer dan tevreden zijn met dat soort afbeeldingen. Maar er is nu iets anders wat te maken heeft met virtual reality en foto’s.

Dan zijn er mensen die zich altijd afvragen hoe ze iets beters kunnen maken. Voor hen is het doel om video en foto’s van digitale camera’s meer te laten lijken op de werkelijke menselijke visie. Enkele decennia geleden gingen camera’s van opnames in zwart en wit naar volledige kleuren. Meer recent hebben we 3D-films gezien, evenals panoramische foto’s die een breder beeld bieden dan normaal. Maar nu is het zo ver, hij is er. De 360 graden camera

De 360 graden camera is helemaal te gek

De volgende stap voorwaarts is de 360 ​​° -camera, die stilstaande beelden en video’s maakt die zelfs het 120-graden perifere beeld van een mens overtreffen en een 360-gradenweergave bieden. Noem het surround-geluid voor de ogen, als je wilt.

Moderne 360 ​​° -camera’s zijn ontzettend gave voorwerpen die verbazingwekkende foto’s en video’s maken. Het beeldmateriaal kan zelfs worden gebruikt in virtual reality-applicaties. Deze nieuwe camera’s zijn gebruiksvriendelijker dan ooit, dus zelfs fotografie-beginners kunnen deze opvallende 360-graden foto’s en video maken.

Hoe 360 ​​° -camera’s werken

Een 360 ° -camera bevat vaak twee afzonderlijke lenzen en / of beeldsensoren, waarbij software wordt gebruikt om de afbeeldingen aan elkaar te hechten. Of een fish-eye-lens kan worden gecombineerd met één beeldsensor om de 360-graden foto’s en video te maken.

Foto’s van 360 graden camera’s zijn uniek

Het maken van een foto van 360 graden deelt sommige eigenschappen met panoramische fotografie. De camera kan een reeks foto’s maken, waarbij u de lens elke keer iets verplaatst om rekening te houden met elk segment van de scène. Sommige 360-graden camera’s maken gebruik van meerdere beeldsensoren of meerdere lenzen om de foto’s sneller op te nemen. Anderen gebruiken een fish-eye-lens met een natuurlijk zicht van 360 graden.

360-graden video is een nieuwe ervaring op zich

bij het maken van 360-graden films bevat een 360-graden camera meestal twee verschillende lenzen, gecombineerd met twee beeldsensoren. Elk van deze camera’s neemt een deel van de 360-graden scène op. Met twee camera’s zou elke camera bijvoorbeeld een 180-graden video opnemen. Er is een lichte overlapping waardoor de software de video’s naadloos kan samenvoegen. Sommige camera’s vertrouwen op een enkele fish-eye-lens om 360 graden video te maken.

De software maakt het allemaal nog wat makkelijker

Met zowel 360 ° foto’s als 360 ° -video’s voegt de software in de camera alle foto’s of video’s samen om het uiteindelijke product te maken. De software vergelijkt ook de belichtingsniveaus en kleurverzadiging binnen elk segment en past de afzonderlijke segmenten aan om ervoor te zorgen dat ze allemaal overeenkomen. Ik raad je aan om de volgende review te kijken, en daarna te vergelijken op virtual-reality-bril-kopen.nl